Myllärin rouvan rapeat piparit on helppo ja nopea leipoa. Leivo taikinasta pieniä pallosia, parhaan lopputuloksen saat käyttämällä sämpyläjauhoja. Kannattaa kokeilla tämä pipariresepti!
Pipariresepti:
- 200 g voita
- 1½ dl sokeria
- 1 muna
- 1½ tl vaniljasokeria
- 1½ tl leivinjauhetta
- 4 dl Rapion Myllyn Sämpyläjauhoa
Pehmitä voi, lisää sokeri, vatkaa vaahdoksi. Lisää muna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi.
Anna tekeytyä jääkaapissa ½- 1 tuntia. Leivo taikinasta pieniä pallosia, paina sormella palloa hieman litteämmäksi. Ripottele pinnalle esim. raesokeria. Tai paina sormella pallon keskelle syvennys ja täytä se paistonkestävällä hillolla.
Paista + 175 C n. 12 min, kunnes pikkuleivät ovat kullan vaaleita.
Vinkki! Voit muotoilla pipareista pitkulaisia tai pyöreitä. Koristelussa voit käyttää raesokeria tai paistonkestävää marmelaadia. Myös tummasuklaa käy hyvin koristeluun. Esimerkiksi, jos teet pitkulaisia pipareita, kasta noin 1/3 piparista sulatetussa tummassa suklaassa.
Rapion Myllyn kaikki tuotteet ovat saaneet Hyvää Suomesta -laatumerkin.