Ruishelmiä voit mainiosti käyttää riisin tapaan lisäkkeenä: Keitä helmiä liha- tai kasvisliemessä tai suolavedessä 45-50 min, ne sopivat hyvin esim. broilerin lisäkkeeksi. Voit kypsentää broilerinkoipia ruishelmien päällä uunissa.
Voit käyttää myöskin kaalilaatikossa riisin asemasta, ruis antaa laatikolle täyteläisen maun.
Liha- tai kasviskeittoon voit lisätä n. 2 l annokseen vajaan dl:n Ruishelmiä, ne antavat keitolle makua, näköä ja hieman suurustavat lientä.
Ruishelmet sopivat myöskin ”risoton” raaka-aineiksi.
Leivonnassa: lisää Ruishelmet ruisleipätaikinaan jo hapatusvaiheessa. Vaaleisiin leipiin ja sämpylöihin keitettynä.
Käytettäessä on huomioitava riisiä pidempi kypsymisaika ja täyteläisempi maku.
Rapion Myllyn kaikki tuotteet ovat saaneet Hyvää Suomesta -laatumerkin.